Dammåns FVO

I Oviksfjällen  finns ett flertal fina fiskevatten bl.a Dammåns FVO. Ett av landets förnämsta storöringsvatten med god framkomlighet och stor vildmarks upplevelse.
Dammån- Den grova storöringens hemvist.
Välkomna till ett av landets få strömmande vattendrag med långvandrande grov vild öring. Dammån i Jämtland är ett komplett fiskeområde med sjö-ström-tjärn- och fjällfiske en fiskeled i opåverkad vildmark. Dammån har sina källflöden uppe vid den norska gränsen och Anarisfjällen.


Dammån har sina källflöden i Anarisfjällen slingrar sig sedan ner genom Oviksfjällens vildmark och ut i Indalsälvens Kvitsleströmmarna och Storsjön.
Området bildar tillsammans ett av landets mest varierande fiskeområden i en äventyrlig fiskeled i fjäll- skogs- och vildmark för fiske efter grov öring, röding och harr.
Dammån är vida känd för sitt fina fiske efter storöring. Under hela sommaren vandrar öring från Storsjön upp i Dammån på sin väg mot lekplatserna uppe i Höglekardalen vid foten av Oviksfjällen.

I Dalsjön kan du hyra båt och fiska. Spinn och flugfiske. Bästa fisketid augusti.

I dammån, Dalsjön är fiske med mask förbjudet. Spinn och flugfiske tillåtet.

 På dammåns fiskekort finns några områden där maskmete är tillåtet.
 Bastuån ovanför Gräftåvallsvägen. Torisbodtjärnen, Dromtjärnarna
, Häggsåssjön, där finns även båt att hyra.

Natur
Dammån rinner genom en mycket tilltalande natur; en härlig blandning av skog, bygder och fjäll.
Övre delen av Dammån (Storån) som den då heter kommer från Anarisfjällen med sitt kristallklara vatten letar den sig nedöver på sin färd ut i Storsjön. Här har du chansen att se och träffa på alla våra fem stora svenska rovdjur som kungsörn, björn, järv, lodjur och varg och lite därtill som älg, ren, bäver och vråkar.

TILLGÄNGLIGHETS ANPASSAD OMRÅDE

Här upp vid Östefjällets fot ligger Häggsåsjön bedårande vackert inrymd i Oviksfjällens prakt. Fiskeplatsen är vackert belägen med Östfjället som fond. Här kan du mysa med grillplats, vindskydd och dass. Det är möjligt för dig som är rörelsehindrad att ta sig ned med en bil, fyrhjulsdrift rekommenderas till fiskplatsen. Att pröva fiskelyckan efter en röding eller en öring är en självklarhet. Ett naturbad finns 300 meter från denna fiskeplats. Området ingår i FiskaiBergskortet och Dammåns FVOF

VÅRA VANLIGASTE FISKARTER

FISKAIBERGKORTET

KONTAKTPERSON

FISKTRAPPAN

Dammåns fisktrappan i Ågårdarna töms under perioden
15 juni-31 aug varje dag 08.00 och 16.00

FISKEKORT

FISKEGUIDE

BÅTUTHYRNING

 BOENDE

RESTAURANG

AFFÄR OCH BENSIN

  • Hallen
  • Karl-Orsbua i Hallen

FOTO

Conny Elf om inget annat anges