Filmgalleri och kunskapsspel om fiske o natur

Vi har gjort sex kunskapsspel om fiske, natur och bygder. Här har du möjlighet att lära dig mer om var man fiskar i Bergs kommun, vilka begivenheter och service som finns iRätansbygden samt naturvett

Här finns tryggheten, lugnet och tystnaden i vindens melodi. Vi fiskar, vandrar, lagar mat och övernattar i lättillgängliga skogs- och fjällmiljöer. Vaknar upp ute på riktigt i soluppgång till vildmarkens storslagenhet, skimmer och sång. Självklart dricker vi det friska och rena vattnet som kommer direkt ur Helags- och Oviksfjällens källor. Det vi tar med oss ut i naturen tar vi också med oss hem igen. Håll naturen ren

Spela och lär om fiske, natur och bygder

Här till höger kan du spela oliks spel som gör att Du lär dig mer om fiske i dom olika fiskevårdsområdena som är med i Destination FiskaiBerg, naturvett och om Rätansbygden. I spelen kan 1-4 deltagare spela.
Dessa kunskapsspel finns att spela i våra interaktiva terminaler på FiskeByrån i Rätan

>>>Gå till spelcentret

Filmgalleriet

Här visar vi ett fiskefilmer och alla TV program som vi gjort i samarbete med Johan Broman.

>>> Gå till Filmgalleriet

Vad vet du om Rätansbygden

Här kan du interaktivt hitta information om Rätansbygdens alla byar, begivenheter, service, sevärt, näringsliv och föreningar.

>>>Gå till Informationspanelen för Rätansbygden

Våra Bergsbyar

För att rötterna ska växa sig starka behövs näring och gott om plats. I Bergs kommun finns en plats för alla, varje by med sin egen identitet. Här bor du med natursköna vidder och goda grannar runt husknuten. Det är ett livsval som gynnar hälsan långt mer än att sitta i bilkö med andan i halsen, det säger både forskning och vi som redan bor här. Välkommen hit. Dra ner på tempot. Andas frisk fjälluft året om. I Bergs kommun finns 125 byar, alla med olika identiteter. Vilket område passar dig och din familj?
Vill du veta mer om våra byar eller flytta hit? >>> Gå till www.bergsliv.se