Åsarnas FVO

Åsarna fiskeområde är det mest fångstsäkra fiskevatten som Övre Ljungan kan erbjuda. I Hålen och på flera andra ställen kan du fiska med nästan 100% fångstgaranti såväl sommar som vinter.

Nu har du kommit till ett fiskevårdsområde som kan lämna fångstgaranti, nästan, för så bra tillgång är det i våra vattendrag att vi kan alltid garantera att du får fisk. Åsarna FVO har ett varierat fiske. Här finns alla tänkbara fiskarter. Fiskeområdena är lättåtkomliga och populära för barnfamiljer.

Området är det mest fångstsäkra fiskevatten som Övre Ljungan kan erbjuda. I Hålen och på flera andra ställen kan du fiska med nästan 100% fångstgaranti såväl sommar som vinter.

Ljungan och Fuan har gjort området välkänt i fiskekretsar. Totalt omfattar sträckan
3 mil. Fisket efter harr betraktas som mycket attraktivt men även stor öring
förekommer i strömmarna. Åsarna FVOF förfogar över strömmande vatten Fuan,
Ljungan, Herrvadströmmen och Jormenån. Sjöarna Hålen, Äldern och Lillnästeln
är alla vatten väldigt lättfiskade. Hålen och Lillnästeln tillhör de mer fiskrika sjöarna
med abborre, gädda och mört.

Dokumenterad fisk i större storlek sista 10 åren är: öring 4,8 kg, röding 2,2 kg,
harr 1,2 kg, sik 4,5 kg, gädda 7 kg, abborre 1,2 kg. I Ljungan och Hålen sätts det kontinuerligt ut öring och röding i storlek 3-6 hg. Åsarna FVOF ger möjlighet till hyra av båtar för fiske i anslutning till sjön Hålen.

Fiske är otroligt populärt i vattnen i och runtomkring Åsarna. Allt från kastfiske i sjöar till flugfiske i strömmar till bäckmete samt fjällfiske finns att tillgå. Bergs Kommun hittar du fiskar som harr, röding, sik, öring, abborre och gädda.

Vill du hyra boende hos oss ligger de vackert belägna alldeles ovanför den 32 mil långa, vackra Ljungan som lockar många fiskeentusiaster. Den delen av Ljungan som Sportfiskeguiden utsett som det mest fångstsäkra fiskevattnet i Övre Ljungan! Attraktivast är fisket efter harr – men även riktigt fin öring får på kroken.

Åsarna bjuder på ett bra fiske med god tillgång på fisk i sina vattendrag. Här finns alla tänkbara fiskarter. Fiskeområdena är lättåtkomliga och populära för barnfamiljer. Området har fångstsäkra fiskevatten. I Hålen och på flera andra ställen kan du fiska med nästan 100% fångstgaranti såväl sommar som vinter.

Ljungan och Fuan har gjort området välkänt i fiskekretsar. Totalt omfattar sträckan 3 mil. Fisket efter harr betraktas som mycket attraktivt men även stor öring förekommer i strömmarna. Åsarna FVOF förfogar över strömmande vatten Fuan, Ljungan, Herrvadströmmen och Jormenån. Sjöarna Hålen, Äldern och Lillnästeln där alla vatten är väldigt lättfiskade. Hålen och Lillnästeln tillhör de mer fiskrika sjöarna med abborre, gädda och mört..

FISKEREGLER

 • Fiske tillåten med sportfiskeredskap i markerade områden fört från land och
  från båt året om.
 • Ingen minimåttsbegränsning på fångst.

Tips

I Hålen och på flera andra ställen kan du fiska med nästan 100% fångstgaranti såväl sommar som vinter. Sjön Hålen är en sjö i Ljungan som man kan fiska året om i. Vi kan nästan garantera fångst här. När det är högt vattenstånd är Åsarnaströmmen såväl uppströms E45an som nedström en bra sträcka för harrfiske.
Vid NaturCampen i Fuåsen Storhallen där Fuan rinner är en fin rastplats som lockar till några kast efter fångst att lägga på grillen. Här kan du övernatta i tält, med husbil och husvagn. Platsen har ingen el men i övrigt finns dass och grillplats, en vacker naturcamp vid stranden av Ljungan och Fuan.

Hallåstjärn belägen ute i ren vildmark 2 mil till närmsta bebyggelse om man undantar Viggesågens fäbod. Här kan du få öring och även enstaka röding kan lura bland vildmarkstjärnens näckrosor.

Tillgängliga fiskeplatser i Skansholmen

Fiskeplats Skansholmen ligger i centralt i Åsarna vid Ljungans, Hålens strand. Här fiskar du öring, harr, abborre och gädda. Platsen är perfekt för dig som spontant kommer på att du vill strömfiska eller grilla i glada vänners lag stor som små. Platsen har en brygga och en grillplats. Mycket lätttillgängligt för dig för dig som är rullstolsbunden eller av andra orsaker har svårt att gå och röra sig.
Bilväg och parkering ända fram till strandkanten. Du tar dig fram på grusade stigar och landgångar av trä. Platsen är enkel för dig som är rullstolsburen eller på annat sätt har rörelsesvårigheter

Läs mer om tillgängliga fiskeplatser här>>>

FISKARTER I VÅRA VATTEN

 • Gädda, abborre, sik och öring

KONTAKTPERSONER

FISKAIBERGKORTET

Gäller i hela Åsarnas fiskeområde med undantag av Hallåstjärn och Fuan
Här kan du köpa FiskaiBergkortet

FISKEKORT VIA MOBIL ELLER DATOR

FISKEKORTFÖRSÄLJARE OCH INFORMATION

 • Åsarna Skicenter 0687-302 30
 • Kolbacken Åsarna 070-244 40 37
 • Anna Hallqvist Storhallen 0687-340 37

BOENDE

 • Åsarna Skicenter 0687-302 30
 • Ines Persson Brånan 0687-310 31

RESTAURANG, AFFÄR OCH BRÄNSLE

 • Allt finns i  Åsarna

FOTO

 • Conny Elf där inget annat anges
Åsarnaströmmen nedom valvbron över Ljungan